Klei... Tegels... Keramiek

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design. 

PLAN JE BEZOEK

> Openingstijden & prijzen

> Adres & route

> Arrangementen

Zien en doen

taxatiedagen sept 2019

digitale tour homepage

gelukkige olifant blok

20190509 110234 uitsnede

Ontdek de collectie

Meer weten over onze tentoonstellingen of vaste collectie?
Laat je inspireren en verrassen!

Ontdek de collectie

Gezinnen

Een museum saai? Nee joh! Bij Het Nederlands Tegelmuseum is er ontzettend veel leuks te doen voor kinderen en jongeren. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door het museum of beschilder een tegel! Ontdekken, leren en zelf ervaren staan centraal om zo kennis te maken met een stukje oer-Nederlandse cultuur.

LEES MEER

Onderwijs

Samen met het EducatiePunt Ede, een initiatief van de gemeente Ede, en de collega musea in onze regio is een educatief programma ontwikkeld om (school)kinderen plezier te laten krijgen in museumbezoek. Verder is samen een leerlijn Erfgoed ontwikkeld en wordt ook gebruik gemaakt van o.a. gezamenlijke nieuwsbrieven en schoolboard activiteiten voor het onderwijs.  

voor scholen

Kinderfeestjes

Wil je een feestje geven, dat kan! Voor alle kinderen is er snoep en limonade en natuurlijk een verrassing! Alle kinderen mogen een eigen tegeltje te maken. Je mag hem helemaal zelf ontwerpen en schilderen, laat je creativiteit en fantasie de vrije loop! En misschien krijgt die van jou wel een plaatsje in het museum!

lees meer

Top