tegelemuseum-11.jpg

Reservering mogelijk vanaf 1 februari 2021

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
In verband met corona is vooraf reserveren een vereiste. 

In het AVRO/TROS televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ laten mensen met enige schroom, of ook wel trots, aan keramiekdeskundige Kitty Lameris ‘hun’ tegels, schotels of kunstpotterie zien. Zij willen graag meer horen over wat zij meebrachten en zijn ook nieuwsgierig wat hun bezit ‘waard’ is.

Ook ons museum wordt geregeld benaderd met de vraag of het mogelijk is om antieke tegels of aardewerk te laten taxeren. Taxateur Ger de Ree is nauw verbonden met ons museum. Twee keer per jaar is hij aanwezig in Otterlo om uw aardewerk en tegels te taxeren. 

Ger de Ree, eigenaar van Capriolus Contemporary Ceramics en taxateur in het kunstprogramma ‘Schatgraven’ van TV Gelderland, vertelt graag over de bijzonderheden van tegels en ander keramiek. Hij geeft inzicht in stijlperiodes en in de gebruikte techniek van de stukken. Zijn taxaties zijn populair bij liefhebbers en verzamelaars.

Iedere bezoeker mag twee stukken aardewerk of tegels meenemen. Taxatiedagen zijn leerzaam en spannend. Er is altijd kans dat een stuk aardewerk iets uitzonderlijks blijkt te zijn.

Praktische informatie
De taxatie is gratis, men betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. De taxatiedag is van 10.00 tot 16.00 uur. In verband met corona is vooraf reserveren een vereiste. Per half uur is een maximaal aantal personen toegestaan in de taxatieruimte. U kunt buiten uw tijdslot om, wel de andere ruimtes in het museum bezoeken. 

Reserveren
Vanaf 1 februari 2021 kun je reserveren voor deze taxatiedag.

Op 2 oktober 2021 vindt de tweede taxatiedag plaats. 

Ontdek de collectie

Meer weten over onze tentoonstellingen of vaste collectie?
Laat je inspireren en verrassen!

Ontdek de collectie

Top