Het Nederlands Tegelmuseum is weer open.  Samen zorgen we voor een veilig en aangenaam museumbezoek. Daarom heeft iedere bezoeker een online ticket met aanvangstijd nodig.

Nieuw in ons museum en genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs!

Met de app 'Tegel Verhalen' krijgt u extra uitleg en achtergrondverhalen te horen in ons museum. De app kunt u downloaden in de appstore of via google play.

De app werkt heel eenvoudig: in elke zaal zijn enkele iBeacons te vinden, de dichtstbijzijnde verhalen over antieke en hedendaagse tegels en keramiek lichten op in uw scherm. Achter ieder icoon schuilt een rijk verhaal. De app biedt een mooie en aanvullende beleving!

Een beperkt aantal iPods is bij de balie beschikbaar voor bezoekers zonder telefoon. 

appstoreplaystore


digitale tour

Ontdek de collectie

Meer weten over onze tentoonstellingen of vaste collectie?
Laat je inspireren en verrassen!

Ontdek de collectie

Gezinnen

Een museum saai? Nee joh! Bij Het Nederlands Tegelmuseum is er ontzettend veel leuks te doen voor kinderen en jongeren. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door het museum of beschilder een tegel! Ontdekken, leren en zelf ervaren staan centraal om zo kennis te maken met een stukje oer-Nederlandse cultuur.

LEES MEER

Onderwijs

Samen met het EducatiePunt Ede, een initiatief van de gemeente Ede, en de collega musea in onze regio is een educatief programma ontwikkeld om (school)kinderen plezier te laten krijgen in museumbezoek. Verder is samen een leerlijn Erfgoed ontwikkeld en wordt ook gebruik gemaakt van o.a. gezamenlijke nieuwsbrieven en schoolboard activiteiten voor het onderwijs.  

voor scholen

Kinderfeestjes

Wil je een feestje geven, dat kan! Voor alle kinderen is er snoep en limonade en natuurlijk een verrassing! Alle kinderen mogen een eigen tegeltje te maken. Je mag hem helemaal zelf ontwerpen en schilderen, laat je creativiteit en fantasie de vrije loop! En misschien krijgt die van jou wel een plaatsje in het museum!

lees meer

Top