17 maart en 15 september 2018

Tijd: 13.00 tot 16.00 uur

In het AVRO/TROS televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ laten mensen met enige schroom, of ook wel trots, aan keramiekdeskundige Kitty Lameris ‘hun’ tegels, schotels of kunstpotterie zien. Zij willen graag meer horen over wat zij meebrachten en zijn ook nieuwsgierig wat hun bezit ‘waard’ is.

Ook ons museum wordt geregeld benaderd met de vraag of het mogelijk is om antieke tegels of aardewerk te laten taxeren. Taxateur J.M. (Ger) de Ree is nauw verbonden met ons museum. Twee keer per jaar is hij aanwezig in Otterlo om uw aardewerk en tegels te taxeren. U betaalt alleen de entreeprijs voor het museum! De taxatie zelf is gratis. U mag die dag twee stukken aardewerk of tegels per persoon inbrengen, die door Ger de Ree, taxateur in het kunstprogramma ‘Schatgraven’ van TV Gelderland, besproken worden.

Taxatiedagen zijn leerzaam en spannend. Er is altijd de kans dat uw aardewerk iets uitzonderlijks blijkt te zijn. Hij vertelt u graag over de bijzonderheden van tegels en ander keramiek, hij geeft inzicht in stijlperiodes en in de gebruikte techniek van de stukken. Zijn taxaties worden graag bijgewoond door liefhebbers en verzamelaars.